Staňte se hodnotitelem programu Kreativní Evropa

Náplní práce hodnotitelů (expertů) programu Kreativní Evropa je především hodnocení projektů ucházejících se o podporu z programu, monitorování projektů a poskytnutí názoru či rady ke konkrétním tématům. Role nezávislých expertů je v rámci programu Kreativní Evropa klíčová. Je samozřejmě honorována.

Díky zkušenostem s rolí hodnotitele programu navíc získáte cenné informace pro psaní vlastních žádostí: setkáte se s různými typy a úrovněmi žádostí, zjistíte na co je kladen velký důraz a dostanete tak hned z první ruky praktické tipy pro svůj případný budoucí projekt. To vše vám může pomoci v budoucnosti napsat kvalitní žádost a získat grant.

Jak se stát hodnotitelem?

Zájemci o práci hodnotitele se mohou přihlásit přes EU Funding & Tenders (FTO) portál, na kterém si vytvoří osobní profil a vyplní údaje týkající se dosaženého vzdělání, odborné expertízy a dosavadních pracovních zkušeností společně s jazykovou vybaveností.  Základní kritéria pro výběr hodnotitelů jsou vysoká odbornost a profesionální zkušenosti v dané oblasti (financované programem MEDIA, Kultura i Mezioborová část) a velmi dobré jazykové znalosti (především angličtina). Zásadní je také aktuální neexistence střetu zájmu ve vztahu k projektovým návrhům, ke kterým má hodnotitel poskytnout posudek. V případě, že jsou hlavní kritéria naplněna, jsou dále hodnotitelé vybíráni tak, aby bylo dosaženo vyváženého složení v rámci geografického rozložení, genderu a různorodých expertíz. Hodnotitelům jsou v rámci procesu hodnocení přiřazovány žádosti ve zvoleném jazyce žadatelů z jiných zemí než z České republiky.

Více informací a registrace '
Všechny novinky