Národní divadlo hostí mezinárodní konferenci evropské divadelní platformy ETC

Činohra Národního divadla bude ve dnech 19. – 22. 5. 2022 hostit na Nové scéně mezinárodní konferenci evropské divadelní platformy ETC – European Theatre Convention.

ETC je organizací s největší sítí veřejně financovaných divadel v Evropě, která má 44 členských divadel z 26 zemí. Její současný tříletý program TRANSFORMATIONS – Recharging European Theatres and Audiences in a Post-Covid World je spolufinancování Kreativní Evropou.

Mezinárodní konference ETC se konají dvakrát ročně v jednom z členských divadel. Jsou příležitostí pro členy ETC a jejich vybrané hosty seznámit se s novými trendy v evropském divadle, podporují vytváření mezinárodní divadelní spolupráce a zvyšují povědomí o aktuálních diskusích a výzvách v kontextu evropského divadla.

V rámci pražské konference je několik akcí otevřeno veřejnosti, zejména divadelním profesionálům a studentům divadelních škol:

PÁTEK 20. 5. 2022

10:00 – 10:45

In Focus: UKRAINE

hlediště Nové scény

11:00 – 12:45

Panel Discussion: Diver-cities and Diverse Theatre for Europe´s local communities

Hluboký ponor do tématu inkluze v divadle. Ptáme se nejen na to, kdo je na jevišti, kdo utváří naši práci, ale také na to, jak je řízena kultura práce v našich organizacích. Jak můžeme udělat z každého aspektu divadla bezpečný prostor pro umění a umělce? Co to znamená být různorodý v každé části Evropy a můžeme se shodnout na jedné společné definici tohoto pojmu? Jakým způsobem zůstáváme zakotveni v našich místních komunitách – našich městech – která jsou ovšem často vyspělejší a inkluzivnější než naše vlastní divadelní scény?

hlediště Nové scény

SOBOTA 21. 5. 2022

10:00 – 12:30  Talent Market

Máte možnost obeznámit se s širokou sítí ETC kontaktů zaměřenou na divadelní režisérky, dále s absolventy uměleckého rezidenčního programu ETC za rok 2022 (ETC’s Artist Residency Program) a vítězem Fast Forward Festival 2021.

Provozní budova B Národního divadla – prostor vedle pokladen (Nová scéna)

V případě zájmu o účast na zmíněném programu zašlete, prosím, vyplnění formulář (v příloze tohoto emailu) paní Kláře Golay .

Hlásit se můžete do 6. května 2022.

Kompletní program konference '
Všechny novinky